ảnh alime

Дали дозволуваш Facebook да користи колачиња на овој прелистувач?

Користиме колачиња и слични технологии за да обезбедиме и да ја подобриме содржината на Производи на Meta. Исто така ги користиме за да обезбедиме побезбедно искуство преку користење на информациите што ги добиваме од колачињата на и надвор од Facebook како и да ги обезбедиме и подобриме производите на Meta за луѓето кои имаат сметка.

Bạn đang xem: ảnh alime

 • Неопходни колачиња: овие колачиња се потребни за користење на производите на Meta и се неопходни за нашите страници да работат како што е предвидено.
 • Колачиња од други компании: ги користиме овие колачиња за да ти прикажуваме реклами надвор од производите на Meta и да обезбедиме функции како мапи и видеа на производите на Meta. Овие колачиња се незадолжителни.

Можеш да ги контролираш незадолжителните колачиња што ги користиме. Дознај повеќе за колачињата и за тоа како ги користиме, за тоа како го прегледуваме или менуваме твојот избор во кое било време во нашата Политика за колачиња.

За колачињата

Колачињата се мали парчиња текст коишто се користат за складирање и примање идентификатори на веб-прелистувач. Ние користиме колачиња и слични технологии за да понудиме производи на Meta и да ги разбереме информациите што ги добиваме за корисниците, како нивната активност на други веб-страници и апликации.

Ако немаш сметка, не користиме колачиња за да ги персонализираме рекламите за тебе и секоја активност што ќе ја примиме ќе се користи само за безбедност и интегритет на нашите производи.

Дознај повеќе за колачињата и сличните технологии што ги користиме во нашата Политика за колачиња.

Зошто користиме колачиња?

Колачињата ни помагаат да ги обезбедиме, заштитиме и подобриме производите на Meta, како, на пример, преку персонализирање на содржината, приспособување и мерење на рекламите и преку обезбедување побезбедно доживување.

Иако колачињата што ги користиме може да се менуваат одвреме-навреме како што ги подобруваме и ажурираме производите на Meta, ние ги користиме за следните цели:

 • Автентикација за корисниците да останат најавени
 • За да обезбедиме безбедност, интегритет на страниците и производите
 • За да обезбедиме рекламирање, препораки, статистика и мерење
 • За да обезбедиме функции и услуги на страниците
 • За да го разбереме перформансот на нашите производи
 • За да овозможиме аналитика и истражување
 • On third-party websites and apps to lớn help companies that incorporate Meta technologies to lớn share information with us about activity on their apps and websites.

Што се производи на Meta?

Производите на Meta ги вклучуваат апликациите Facebook, Instagram и Messenger и сите други функции, апликации, технологии, софтвер или услуги што ги нуди Meta согласно нашата Политика за заштита на податоци.

Имаш контрола врз незадолжителните колачиња што ги користиме:

 • Нашите колачиња на други апликации и веб-страници во сопственост на компании што користат технологии на Meta, како што се копчето „Ми се допаѓа“ и пиксел на Meta, може да се користат за персонализирање на твоите реклами.
 • Користиме колачиња од други компании за да ти прикажуваме реклами надвор од производите на Meta и да ти обезбедиме функции како мапи и видеа на производите на Meta.

Може да го прегледаш или промениш твојот избор во секое време во Поставки за колачиња.

Колачиња од други компании

Користиме колачиња од други компании за да ти прикажуваме реклами надвор од нашите производи и да ти обезбедиме функции како мапи, услуги за плаќање и видеа.

Како ги користиме овие колачиња

Xem thêm: vaobong.net

Во нашите производи користиме колачиња од други компании:

 • За да ти прикажуваме реклами за нашите производи и функции во апликации и веб-страници на други компании.
 • За да обезбедиме функции на нашите Производи како што се мапи, услуги за плаќање и видео.
 • За аналитика.

Ако ги дозволиш овие колачиња

 • Функциите што ги користиш на Производи на Meta нема да бидат засегнати.
 • Ќе можеме подобро да ги персонализираме рекламите за тебе надвор од производите на Meta и да го мериме нивниот учинок.
 • Други компании ќе добиваат информации за тебе преку користењето на нивните колачиња.

Ако не ги дозволиш овие колачиња

 • Некои функции на нашите производи може да не работат.
 • Нема да користиме колачиња од други компании за да персонализираме реклами за тебе надвор од производите на Meta или за да го мериме нивниот учинок.

Други начини за контрола на твоите информации

Управувај со твоето искуство со реклами во Центарот за сметки

Ако имаш сметка на Facebook, со овие алатки може да управуваш како се користат различни податоци за персонализирање на рекламите.

Поставки за реклами

За да ти прикажуваме подобри реклами, користиме податоци кои огласувачите на реклами и другите партнери ни ги даваат за твојата активност надвор од производите на компанијата Meta, вклучително веб-страници и апликации. Во поставки за реклами може да контролираш дали да ги користиме овие податоци за да ти прикажуваме реклами.

Meta Audience Network е начин огласувачите да ти прикажуваат реклами во апликации и веб-страници надвор од производите на компанијата Meta. Еден од начините на кои Audience Network прикажува релевантни реклами е со користење на твоите претпочитани поставки за реклами за да одреди кои реклами може да те интересираат. Може да го контролираш ова во поставките за реклами.

Претпочитани поставки за реклами

Во претпочитањата за реклами, може да избереш дали да ти прикажуваме реклами и да направиш избор за информациите што се користат за прикажување реклами.

Активности надвор од Facebook

Може да ја прегледаш твојата активност надвор од Facebook, која е резиме на активности кои бизнисите и организациите ги споделуваат со нас за твоите интеракции со нив, како што е посетување на нивните апликации или веб-страници. Тие ги користат нашите Алатки за бизнис, како Facebook Login или пиксел на Meta, за да ги споделат овие податоци со нас. Ова ни помага да ти овозможиме поперсонализирано искуство на производите на Meta. Дознај повеќе за активноста надвор од Facebook, како ја користиме и како може да управуваш со неа.

Xem thêm: faceid khẩu trang

Повеќе информации за онлајн рекламирање

Контрола на колачиња со поставки за прелистувач

Твојот прелистувач или уред може да нуди поставки кои ќе ти дозволат да избереш дали ќе ги поставиш колачињата на прелистувачот или ќе ги избришеш. Контролите варираат кај секој прелистувач, па производителот во секое време може да ги промени поставките што ги овозможува и начинот на кој тие функционираат. Од 5 октомври 2020, на долунаведените линкови ќе најдеш дополнителни информации за контролите што ги нудат популарните прелистувачи. Одредени делови од производите на Meta може нема да работат правилно ако се оневозможени колачињата на прелистувачот. Имај на ум дека овие контроли се поразлични од контролите што ги нуди Facebook.

 • Google Chrome
 • Internet Explorer
 • Firefox
 • Safari
 • Safari Mobile
 • Opera